Fotoalbum

De geplande fietsuitstappen werden grondig in de war gestuurd door de weergoden, die ons zeker niet gunstig gezind waren.

Vrijdag

Staaf /Marylène – Monique/Jef – Jacques/Hilde – Louis/An – Louis/Annette/Liliane – Jos/Pauly zijn op de afspraak in het mooie hotel Callecanes.
Ondanks de felle wind vertrekken we toch tegen 15.00 uur voor een tochtje van 50 Km door de hoppenvelden rond Poperinge. Door een flinke regenbui wordt de tocht ingekort en hebben we maar 40 Km op de teller en zijn we al 1 keer kletsnat geweest. Het meegekregen clubgeld is al op vóór we goed en wel gestart zijn.

Zaterdag

Ondanks de vooruitzichten vertrekken we toch richting Veurne – Grote markt ( 42 Km). Dank zij de felle rugwind en een beetje” fijne regen” (volgens Jacques) zijn we daar zelfs te vroeg voor de lunch. De terugtocht ( 45 Km) is een ander paar mouwen : hevige wind op kop, afgewisseld met felle regen- en hagelbuien, waarbij de snelheid soms zakt onder de 15 Km/uur. Het flapperende regenvestje van Jos wordt omschreven als “zeilboot” ( Louis Chabert) of “parachute “( Louis Dedeken).

Zondag

Hetzelfde weer als zaterdag en niemand heeft er zin in. Unanieme beslissing : We maken een daguitstap met de auto naar Diksmuide met zijn Ijzertoren.
Maandag :
Na een uitgebreid ontbijt keren we terug naar Rode; we hadden onze fietsen misschien beter thuis gelaten. Gelukkig waren de maaltijden in het hotel van culinaire hoogstand en hebben we daar toch van kunnen genieten. We waren zeker een gezellige bende.