WTC De Hoek

OVER ONS

HISTORIEK

Na de euforie van de “golden sixties”, met de echte doorbraak van de auto, kwam in het begin van de jaren zeventig de ontnuchtering. De beruchte oliecrisis had een ware “terug-naar-de-natuur” rage tot gevolg. Gestimuleerd door de knalprestaties van Eddy Merckx, de man die zijn volk leerde fietsen, schoten de wielertoeristenclubs in de eerste helft van de jaren zeventig als paddestoelen uit de grond. Het was terug “in” om op eigen houtje door de natuur te fietsen.

Zo ontstond in 1973, tussen pot en pint, ook de wielertoeristenclub WTC De Hoek in Rode. De eerste voorzitter was Henry “Stella” Steenhouwer en de eerste secretaris was Julien Sergeys. Dat maakt dat WTC De Hoek reeds tientallen jaar bestaat!
Hoeveel wielertoeristenclubs kunnen dat zeggen ?

Sinds haar ontstaan is onze club er in geslaagd om steeds de kameraad-schappelijke sfeer in de “oranje bende” te laten primeren. Een club als WTC De Hoek is dan ook vrij uniek, en een echte stimulans voor elke wielerfanaat. Of het nu goed of (zeer) slecht weer is, iedere zondag weer is een harde kern van clubleden paraat om de nodige kilometers af te malen.
Dat is meteen ook een waarborg voor het verder bestaan van de club.

Na al die jaren is het succes van WTC De Hoek af te meten aan het aantal clubleden, en aan de eigen activiteiten (zowel sportieve als sociale).
Zonder daarbij het oorspronkelijke doel uit het oog te verliezen : fietsen in de natuur, gecombineerd met de integratie in het verenigingsleven, inclusief het noodzakelijk sociaal contact.

ONZE SPONSORS