www.schoorbakkehoeve.be

Een leuk weekendje aan zee met de wtc….

De weerberichten waren niet zo schitterend voor het weekend van 12 september.
Er werden regenbuien verwacht, maar aan de kust bleef het droog! De zon was meestal van de partij, enkel de wind speelde ons parten.
Manu (Dewit) en Staf (Volders) waren ingegaan op de suggestie van penningmeester Miel om als locatie de Schoorbakkehoeve te gebruiken. Uitstekende keuze trouwens, de keuken was gewoonweg perfect en de kamers was niets op aan te merken.
Na een licht (3 gangen) maaltijd, had men zaterdagnamiddag keuze tussen drie fietstochten:
Een zeventigtal kms met de snelle groep, een minder snelle groep onder leiding van Staf (50 km), en een trage groep waarover Julien Sergeys zich ontfermde en naar Nieuwpoort trok voor een dertigtal-kms. Zonder twijfel de leukste bestemming met de meeste terrasjes.
Om 18 u 30 kwam de groep van Julien als laatste binnen nog net op tijd om zich te verfrissen en het avondmaal te beginnen.
Zondagmorgen vervoegden Jean-Pierre Stoffels en Gust Feyaerts zich bij de groep.
Jean-Pierre had clublid Roger (wielerclub van Westende) meegenomen.
Roger als streekkenner, had de trip uitgestippeld richting tegenwind naar Berges (F) en zou de ganse dag de 140 km op de kop, desondanks de felle tegenwind, begeleiden. Straffe kerel!
Tegen een gemiddelde van 29 km/u werden de 140 km zonder incidenten afgemaald.
De groep van Staf ging naar Oeren (vraag aan Louis Jans waar dat ligt) : 90 km.
De achtergebleven echtgenoten, waaronder Jef Vandergucht, gingen hun namiddag aan de kust doorbrengen.
Het avondmaal startte iets vroeger (vijfgangen menu) . Tijdens het uitstekende avondmaal bedankte de voorzitter organisatoren Manu en Staf voor hun inzet, de uitstekende keuze van de locatie en de perfecte timing van het weekend.
Een aantal clubleden vertrokken vrij laat huiswaarts. De overige leden konden nog eens ferm doorzakken, hun bed stond niet ver verwijderd. Ze keerden pas ’s anderdaags huiswaarts.