Fotoalbum

verslag Gilles & Oger

Sint-Genesius-Rode —> Waimes

Donderdagmorgen 28/05/2009 stipt om 07.00 uur vertrekken 18 deelnemers + 1 volgwagen voor een zware tocht naar de Hoge Venen.
Na amper enkele kilometer is de onfortuinlijke Giovanni tot tweemaal toe lek gereden zodat we na het eerste uur nog maar 13 km hebben gefietst.
Na enkele hellingen in de buurt van Wavre , volgde een relatief vlak parcours tot in Huy.
Daar besloten enkele leden van groep 2 ( Dizze , Giovanni, Wim , Michel , Manu) aangevuld met MC( die een geweldige les gaf aan de mannelijke deelnemers van groep 3: niet fier hé mannen) dat het nog niet zwaar genoeg was en ze namen er de muur maar bij als tussendoortje.
Na 110 km werd er halt gehouden in Hamoir voor het middagmaal : spaghetti + het nodige vocht om al de reserves weer aan te vullen.
Bij druilerig weer werd omstreeks 14.00 uur de tocht verder gezet richting Waimes.
Het was een opeenvolging van hellingen , de een al wat lastiger en langer dan de andere .
Alsof dit nog niet genoeg was , werd er in Trois-Ponts beslist om richting Wanne te fietsen ipv rechtstreeks naar Stavelot. We namen de beklimming van de côte de Wanne ( weliswaar langs de gemakkelijkere kant) er dan maar bij.

Eens boven nam Oger , de koning van de afdaling , plaats naast Stafke in de volgwagen. Afdaling van de Wanne aan 15% zag hij echt niet zitten.
Eenmaal beneden in Stavelot zijn we dan eventjes gestopt om een terrasje te doen alvorens het laatste gedeelte aan te vangen : via Malmédy naar Waimes.
Bij aankomst Hotel Cyrano ( prachtig hotel overigens met super onthaal vanwege de uitbaters) ) , volgde onmiddellijk een redelijk lange aperitief .Na het douchen schoven we onze benen onder tafel voor een lekkere maaltijd en werd er nog een beetje nagekaart over de belevenissen van de dag.
Na het eten werd er wijselijk besloten om niet te lang op te blijven : dag 2 kondigde zich ook heel zwaar aan.
Voor de statistieken : 173 km , gemiddeld 22,5 km/uur : 2.400m hoogteverschil
Bij deze wensen we Johnny te bedanken voor de organisatie van de rit en we vergeten zeker Stafke niet voor het uitstekende werk dat hij opknapte met de volgwagen .Ook een speciale vermelding voor de mannen van groep 2 die de hele dag zonder morren bij ons bleven.

Gilles & Oger

verslag Johnny

2de dag – Vrijdag 29 mei 2009

Waimes – Bruttig Fankel – Hotel Rebstock – 146 Km

Na een wel verdiende nachtrust, een heel lekker en prachtig ontbijt haalden we ons stalen ros uit de feestzaal, een beetje olie links, een beetje rechts, een beetje lucht in het een en ander bandje, een afscheidsgroet aan de bazin van het Hotel, waar we één prachtig verblijf hadden en waar we zonder aarzelen willen terugkeren.

Een laatste foto en na afscheid genomen te hebben van Giovanni, die moederziel alleen terug keerde naar Rode, vertrokken we voor onze twede rit, iedereen zocht naar de goede positie, want ons achterwerk had reeds hard afgezien de eerste dag.

Maar ik had verklaard bij hoog en laag aan al wie het horen wilde dat de tweede dag gemakkelijker zou zijn dan de eertse, eens op de plateau zou het normaal stilletjes op en af gaan, de snelheid in de bergaf zou ons zo de bergop duwen, en gij geluuft da, ik heb me verschillende keren zot verklaard, maar hetgeen me moed gaf was dat die me gevolgd waren zo zot waren als ik.

Verleden jaar was Guy bergaf er bij, dit jaar hebben we Johnny bergop ontmoet, en ik ben er niet fier over. Maar gezien ik zo gemakkelijk bergop rij, was dat voor mij maar een peulschil, het volstond om ons Stafke, tussen haakjes, hartelijk te danken om ons twee dagen op professionele wijze gevolg te hebben en ons de nodige veiligheid bezorgde door ons op enkele meters te volgen, even te gaan groeten en zijn buitenste achteruitkijkspiegel goed te zetten en hop we waren boven.

De heuvels dat we voorgeschoteld kregen waren niet van de poes, na een bergaf had je de tijd niet even rond te kijken want daar ging het reeds omhoog en zo ging dat de hele dag op en af, en meer op dan af.

Na het middagmaal genoten te hebben op een zonnig gelegen terras, nogmaals dank zij Stafke die s’morgens wanneer wij ons voor ik weet niet wie namen, reeds op pad was om ons de nodige pistollets, kaas, ham en boter te kopen oms’middags te kunnen eten.
Moeten we nu echt terug op die fiets ?

S’Namiddags was het niet gemakkelijker dan in de voormiddag het enige dat me een beetje moed kon geven was dat we reeds een pak kilometers hadden afgelegd, tot wanneer er iemand kwam vertellen dat we er 20 kilometer moetsen bijrekenen daar we tweemaal tien kilometer veloren waren gereden. Wanner ik dat hoorde viel er daar een pak van mijn afgeteisterd lijf op de grond, erg was het niet het was slechts de moed die in mijn schoenen zonk.

In de namiddag duwde Bram zo hard op zijn pedalen en in mijn rug dat hij er een spaak bij verloor, een reserve wiel en terug de baan op, voor mij had die reparatie een beetje langer mogen duren maar ja we moesetn verder.

Iedereen hield er de moed in en we wisten dat we op een zeker ogenblik bergaf moesten naar de Moezel toe, enfin die bergaf kam er aan en wat was het prettig om tussen de 50 en de 60 km per uur zonder trappen naar de lang beloofde rivier te rijden, wat was de Moezel mooi, het was lang geleden dat ik nog zoiets mooi’s had gezien.

Vandaar naar ons hotel was een niemendalletje, en na onze dorst gelest te hebben en een welverdiende douche waren we terug paraat om te herbeginnen. Moe, maar tevreden schoven we aan tafel en verorberden we onze maaltijd.

Ik weet niet waarom, maar ik sliep bij een nieuwe kamergenoot alhoewel dat de eerste nacht goed was meegevallen en noch hij noch ik kritiek uitte.

3de dag – Zaterdag 30 mei 2009

Bruttig Fankel – Heen en weer. – 69 km

s’Morgens, na een goed ontbijt, een kleine wandeling langs de Moezel, een aperitiefje en zowaar was de bus reeds daar met onze collega’s die vertrokken waren op zaterdagmorgen.

Hartelijk weerzien tussen de mannen die hun vrouw terug vonden na twee nachten vrijgezellen leven, en ik die voor de derde maal van kamergenoot veranderde, alhoewel mijn tweede kamergenoot ook niet ontevreden was.

Middagmaal, en weer de fiets op om ons en beetje los te rijden tot aan een zonnig terras waar we onmogelijk voorbij konden zonder goedendag te gaan zeggen want we waren langs daar verleden jaar ook gepasseerd.

Er was wel wat wind op het terras hetgeen opviel aan de haren van een van onze kompanen, velen onder ons vonden deze wat lang, Guy, de man die van alles in zijn zakje heeft, gaf de schaar en onze presidentsvrouw deed het nodige om de te lange haren een beetje in te korten, hetgeen een positief gevolg had gezien de man met de kort geknipte haren veel harder op de pedalen ging stampen en er veel beter uizag met zijn nieuwe look.

Eens terug in het hotel, maakte iederen zich klaar voor de rest van de avond ,opgeluisterd door eenmans orkest waar weinig aandacht werd aan geschonken.

4de dag – Zondag 31 mei 2009

Van de Moezel naar de Rijn en terug.

Een goed ontbijt en terug geen kritiek van mijn derde kamergenoot, die dan maar de vierde nacht ook voor zijn rekening heeft genomen, zonder kritiek, deze die volgend jaar willen proberen dienen hun aanvraag op voorhand binnen te sturen.

Groep 2 en groep 3 samen de fiets op, voor de enen een tocht van bij de 90 km en voor de anderen om de 150. In een gesapig tempo reden we langs de Moezel naar de plaats waar onze wegen zich scheiden, voor de enen naar de Rijn, bergop en bergaf, en voor de anderen terug langs de Moezel naar het hotel.

Voor Eddy ging het en beetje rap en die heeft dan maar en platte band geveinsd of was het om de nieuwe methode van Bram te zien, hoe pomp ik een band op en hoe breek ik mijn 126 ste ‘’ soupappe ‘’ af.

Wij de mannen van de 90 km zijn op normale wijze gaan vis eten, zonder op te vallen, tot wanneer het wiel van Emiel met een heffige knal uiteen spatte, 30 centimeter velg de grond op en zonder fiets voor de rest van de reis, hetgeen nu niet zo erg was gezien het de laatse fietsdag was.

Maandag 1 juni 2009

Terug naar huis.

Met deze, dank ik groep twee die ons met veel zorg en hulp naar Duitsland hebben vergezeld, ik dank eveneens gans de groep voor jullie hulp.

Johnny

Deelnemers

vertrek donderdag
Dewit Manu, Stoop Eddy, Vercammen Mil, Duvivier Guy, Van Swalm Wim, Vermoesen Johnny, Goossens Marie-Christine , Vanden Brande Emiel, Buekes Bram, Peetroons Daniel, Vandenbergen Gilbert, Ramaekers Willy, Sas Gilbert,
Vandenbergen Oger, Scheppers H.

vertrek zaterdag
Cocreamon Kevin, Liessens Monica, Nekkebroeck Julie, Coosemans Chantal, Massart Jean-Pierre, Stoffels Jean-Pierre,
Feyaerts Gust, Van Enis Hilde, Michiels François, Vanvlaenderen Nathalie, Walschot Fons

Enkel opfietsen tot Bruttig Fankel
De Neyer Eddy, Steenhouwer Erik, Mougros Michel, Volders Gustaaf

Enkel opfietsen tot Malmedy
Pintus Giovanni