Fotalbum

website Hotel : www.christiani-ostermann.de

Verslag Jos Weytjens

Vrijdag 14 juni 2008

Na een verzorgd ontbijt, ons aangeboden in en door het Binnenhof, vertrok de bus richting Bruttig-Frankel/Mosel waar we rond 12.00 uur verwelkomd werden door de uitbater van het hotel Rebstock. Na een aperitief en een licht middagmaal worden de fietsen klaargemaakt. Na de gebruikelijk groepsfoto vertrekken de verschillende groepen voor een namiddag fietstocht.

Groep 2 maakt er een stevige training van en stellen vast dat de hellingen hier steiler zijn dan in de Vogezen.

Groep 3 en 4 blijven rond de oevers van de Moezel en ondervinden daar ook geen hinder van de hellingen.

Iedereen is op tijd terug voor de aperitief en plots komen tot 2 schotse toeristen ( Oger en Gilbert) in kilt onze groep vervoegen.
Een tweede groep, een jeugdkoor van “hinter dem Rhein” was ondertussen aangekomen in het hotel en de vraag die van dat ogenblik iedereen in de ban hield was : Wat wordt onder die kilt in feite gedragen. Oger hield zich zeer kuis maar Gilbert wou het wel even laten zien : alhoewel er in feite niet zo veel te zien was, zijn string was te ver weggegleden.

Na een verzorgd avondmaal met voldoende drank werd een dansavond ingezet onder begeleiding van een plaatselijke muzikant. (Eifel Eddy)

Na de dansavond zakte de “harde kern” van groep 2 nog af naar die “Herberge am Kirche”, tot deze tegen 03.00 uur ook zijn deuren sloot en er geen andere alternatieven meer waren dan met het nodige nachtlawaai hun bed op zoeken.

Zondag 15 juni 2008

Tegen 08.00 uur zat iedereen toch weer aan tafel : de thuisblijvers uitgeslapen en fit, de anderen met glazen oogjes en haarpijn. Rond 09.00 uur was iedereen vertrokken. Staafke met groep 4 op weg naar TrabeTrarbach, Miel met groep 3 richting Cochen en omstreken voor een rit van 135 Km. Michel en Manu namen groep 2 op sleeptouw voor een tochtje van 125 Km in de bergzone tot aan de Rijn om dan terug naar de Mosel te komen.
Marylène, Pauly en Jos zorgden ondertussen voor de bevoorrading van Groep 2 en vertrokken rond 10.15 uur om het parcours van groep 2 te volgen. De eerste hellingen zijn er geweldig steil (meermaals terugschakelen naar 1° versnelling om de haarspeldbochten te kunnen nemen). Gezien het beperkte wegennet op de hellingen naar de Rijn en een “omleiding” was, raakten we het spoor bijster en besloten we maar naar het bevoorradingspunt te rijden.

Tegen 12.15 uur liet Manu ons weten dat zij nooit aan de Rijn zouden geraken omdat de groep nog maar + 50 Km had afgelegd.
De bevoorading gebeurde dan maar in “Kastellaun”, waarna Jos met zijn vrouwen de groep van Staafke gingen vervoegen.
Na het middagmaal barstte aldaar een hevig onweer los en de helft van de groep besloot de terugtocht met de bus te doen : groot ongelijk hadden ze want 15 minuten later was alles opgeklaard en bleef de zon van de partij.
Alle groepen vervoegden , zonder ongelukken, de thuisbasis. Na de gebruikelijke douches werd ons door de Club een aperitief aangeboden en nuttigden we een verzorgde maaltijd. Deze werd gevolgd door “ein informatieven Probe im Weinkelder” van het hotel.
Dezelfde kern van Zaterdag zakte weer tot sluitingsuur af naar die Stube am Kirche.

Maandag 16 juni 2008

Na het morgenmaal vertok nog een omvangrijke groep voor een kleine fietstocht langs de Moezel. De anderen namen de bus voor een bezoek aan het mooie dopje “Cochen”, alwaar Gilbert en Oger een dansje ten beste gaven voor de andere toeristen, waarna het huwelijk tussen” Gilberte en Gilbert” bezegeld werd. Dit huwelijk hield slechts even stand, want na het eten hield Gilbert het al voor bekeken.
Tegen de middag waren alle fietsers weer terug, sommigen hadden het moeilijk en moesten de laatste meters te voet afleggen. (Zo steil vanuit stilstand is wel moeilijk hé Miel)

Na het middagmaal en een laatste heildronk werd de busreis naar Rode terug aangevat. Christine was er fotograaf van dienst, doch noch Gust, noch Jos, alsmede enkele anderen lieten zich slapend fotograferen.

Tegen 18.00 uur waren we terug in Rode en kunnen we nog enkel onze reisgenoten bedanken voor de gezelligheid en het bestuur van WTC (alsook Staf Volders) voor de perfecte organisatie.

Natuurlijk ook een woord van dank aan onze sponsor “Peugeot OLIVIER” die ons de 3 voertuigen ter beschikking stelde voor het vervoer van het materiaal en de fietsen.

 Jos Weytjens

Programma

Vrijdag 13 juni
Brengen wij tussen 18.00 u en 19.00 u onze fietsen gekuist aan ons lokaal ‘t Binnenhof waar zij in een bestelwagen zullen worden geladen.

Zaterdag 14 juni
07u : ontbijt in ’t Binnenhof
Vertrekken wij met de autocar om 08u ’s morgens aan ons lokaal ’t Binnenhof.
Omstreeks 12.00u zullen wij aankomen in Bruttig-Fankel.
Na verdeling van de kamers zullen wij om 13u. een licht middagmaal nuttigen, waarna wij onze fietstocht kunnen aanvangen.
Terugkomst fietstocht rond 18u, avondmaal, gezellig samenzijn en overnachting.

Zondag 15 juni
Ontbijt, daarna aanvang van fietstocht voor de ganse dag.
Het uur van vertrek zal door jullie wegkapitein worden medegedeeld.
’s Middags lunchpakket, terugkomst in het hotel omstreeks 18u, avondmaal, gezellig samenzijn en overnachting.

Maandag 16 juni
Ontbijt, daarna fietstocht per groep tot 11u30, laden van de fietsen in de volgwagen, vervolgens laden wij eerst onze bagage, alvorens het middagmaal te gebruiken.
Na het middagmaal, terugreis naar Rode. De terugkomst te Rode is omstreeks 20u voorzien.

· De parcours worden door de wegkapiteins uitgestippeld.
· Na de uitstappen worden de fietsen in de daarvoor voorziene ruimte van het hotel opgeborgen.

41 Deelnemers

1 Arthur Laurent
2 Buekens Bram
3 Buyl Martin
4 Chabert Louis
5 De Neyer Eddy
6 Dehing Mieke
7 Demol Dirk
8 Desmedt Jean-Pierre
9 Dewit Manu
10 Dierickx Miel
11 Duvivier Guy
12 Feyaerts Gust
13 Fontaine Mieke
14 Goossens Marie-Christine
15 Hanquinaux Marc
16 Kerckhof Eric
17 Liessens Monica
18 Massart Jean-Pierre
19 Michiels François
20 Moonens Gilberte
21 Moonens Nadine
22 Mougros Michel
23 Neerinckx Marylène
24 Paesmans Hugo
25 Pauly
26 Peetroons Daniel
27 Pintus Giovanni
28 Sas Gilbert
29 Stoffels Jean-Pierre
30 Truyaert Patrick
31 Van Cauter Dominique
32 Van Eeckhout Francine
33 Vandenbergen Gilbert
34 Vandenbergen Oger
35 Vercammen Mil
36 Vermoesen Johnny
37 Volders Staf
38 Walschot Fons
39 Weytjens Jos
40 Windmolen Fred
41 Zenthner Gilbert