Fotoalbum

Uitstap Groep 2+3 naar Chevetogne

Na de leuke 2-daagse naar Nieuwpoort vorig jaar groeide in groep 2 de zin om ook dit jaar een weekend er op uit te trekken. Dit ging deze keer richting de Ardennen.

Met 18 waren we in totaal waaronder 3 ladies die met camionette en volgwagen reden. (Dinne, Marita en Mieke)

Om 8u kwamen we samen aan de kerk van Rode. Na de groepsfoto vertrok onze bende richting Rode – Braine-l’Alleud – Genappe – Baisy-Thy – Sombreffe – Ligny – Fosses-La Ville – Saint-Gérard – Maredsous – Dinant (middagmaal) – Achène – Chevetogne.

In Dinant aten we een lekker spaghetti om de nodige koolhydraten aan te vullen. Daarna was het niet ver meer tot aan het domein van Chevetogne.

We logeerden er in een leuk hotel, mooi gelegen in het groen, met mooie tuin.

Na een aperitief, douchke, lekker avondmaal kropen we om middernacht op tijd ons bedje in.

De volgende dag namen we rond 7u-7u30 al ons ontbijt en zaten dus al vrij vroeg ook op ons karbonnen ros.

De terugrit verliep langs Ciney – Yvoir – Profondeville – Namur – Eghezée – Incourt – Grez-Doiceau – Pécrot (middagmaal) – Huldenberg – Overijse – Rode.

In Pécrot stopten we aan een visvijver met chalet waar een sympathieke familie ons soigneerde met stoofvlees en frietjes. De meesten aten 2 borden, het smaakte zo goed.

Ook de zon was goed van de partij. Deed deugd omdat het toch redelijk fris geweest was op die 2 dagen.

Van Pécrot nog een paar stampen geven op die pedalen en terug waren wij in Rode.

Op het terras van het Binnenhof, in een nog steeds stralend zonnetje genoten we verder van de goede sfeer, veel gelach en gezever.

Voor Gust was het dan wel iets minder plezant want Mbokani miste een penalty voor Anderlecht in de play off 1 en verloor van Club Brugge met 2-1.

De 3 volgwagen-dames werden in de bloemetjes gezet.

Ik onthou van deze trip dat we goed gefietst hebben, leerde bij over een Rolex horloge en dat we vooral veel leute hadden.

Ik kijk al uit naar de volgende trip.

Manu Dewit