Gewezen bestuurslid Raymond Engels is overleden
Raymond Engels werd geboren in Elsene op 20 januari 1932 en overleed in het Rusthuis van Sint-Genesius- Rode op 19 februari ’15 waar hij al een tijdje verbleef met zijn echtgenote Hilda.
Raymond was al bij haar ontstaan lid van de WTC. Onder de leiding van Voorzitter Steenhouwer deed hij zijn intrede als bestuurslid eind de jaren ’70 en werd materiaalmeester van de Club. Hij moest zelfs zijn tuinhuis ombouwen tot een chalet om al de WTC “brol” -zoals hij zelf zij- te kunnen opbergen. Alles lag keurig gerangschikt en moest tip top in orde zijn ! als je iets uitleende moest het deftig terugkomen, idem de bestelwagen waarover de WTC destijds beschikte en waarvoor hij ook verantwoordelijk was. Met Laurette Raemackers en Staf Volders vormde hij een perfect trio voor het organiseren van allerlei manifestaties waaronder de jaarmarkt.
Raymond was een levensgenieter, hij woonde naast de spoorweg in De Hoek en kon slechts de slaap vatten als hij een treinfluitje hoorde. Niet te verwonderen dat er op de toen talrijke uitstappen ’s avonds in het Hotel een fluit signaal weerklonk…
Francis, de zoon van Raymond is kinesist en woont al jaren in Zwitserland. Toen Francis nog WTCer was gaf hij ons ook, na afstandlopen, lichamelijke opvoeding in het zaaltje van De Hoek.
Raymond was schrijnwerker van beroep en werkte bij Rolinda keukens op de Lindestraat, waarvan de zaakvoerder René Struelens ook WTC lid was. Door zijn beroep kreeg hij ook problemen met de luchtwegen en hing in de jaren ’90 zijn blauwe Gazelle definitief aan de haak.
Toeval wil dat de kleinzoon van zijn broer Jef, binnenkort de nieuwe Cafébaas wordt van het Binnenhof.
Aan zijn echtgenote Hilda, aan zijn zoon Francis en aan zijn kleinkinderen wensen wij alle sterkte toe..