Norbert, beste vriend,

Op de Kerstmarkt van Alsemberg van Zondag 9 december vernam ik dat je de voorbije nacht was heengegaan aan de gevolgen van een hartinfarct.
Sorry, maar het eerste wat mij binnen schoot waren de geanimeerde bestuursvergaderingen van een toen nog jonge wielertoeristenclub. Je eiste Te dikwijls het laatste woord en ik herinner mij nog je frequente uitspraak: TOT daar en geen stap verder…
Je was niet van de grootsten maar toch was je een leiderstype, kordaat, een wijze en “liepe” kerel.
Sinds 31 augustus was je de 90 voorbij. Een gezegende leeftijd. Voor jou was het nochtans geen obstakel om nog altijd actief bezig te blijven en te zorgen voor je Jeanne, met wie je meer dan 65 jaar de lakens deelde.
Met Julien Sergeys en Henri Steenhouwer was je een van de oprichters van de WTC de Hoek. Jarenlang was je baankapitein van de B ploeg en je stopte in deze hoedanigheid toen je vriend Michel Merckx een punt zette achter zijn functie als secretaris van onze wielerclub in 1995.
Je bleef nog fietsen bij de club tot 2013. “Mijnen tikker is versleten, ik stop ermee om nog in clubverband te fietsen” waren je woorden, tussendoor ging je toch nog op je eentje fietsen langs het kanaal.
Je roots lagen in West Vlaanderen, meer bepaalt in de streek van Johan Museeuw, en je was er fier op. Tijdens je jaarlijkse vakantie aan zee reed je sowieso met je fietsvrienden richting Koekelare.
Je beroepsloopbaan begon als schrijnwerker bij Duson op de Nieuwstraat, je collega’s waren niemand minder dan Louis Deryck, onze visboer en Henri Engels, beiden boksers waarvan er eentje nog Belgisch kampioen werd.
Toen je uitging, omringd door deze twee stevige makkers voelde je je supermachtig.
Na de schrijnwerkerij ging je werken bij de watermaatschappij waar je snel werd opgemerkt en bevorderd tot ploegbaas. Je was een goede technicus en ook een kei in het regelen en afstellen van fietswielen.
De laatste keer dat ik je ontmoette was in de Apotheek van de Hoek, je kwam pillekes kopen voor je Jeanne.
Toen ik vroeg hoe het met je ging was je antwoord “Ja jong, oud en versleten maar allée al bij al heb ik het op deze aardbol toch nog goed gehad, een mooi leven..”
Wel Norbert wij wensen je hetzelfde daarboven..
Met jou verliest de WTC nog een van zijn populaire oprichters. Er blijven er niet veel meer over..
De Voorzitter, de Bestuurders en al de WTC vrienden hebben aan zijn dierbare Jeanne, zijn zonen Freddy en Marc, zijn schoondochters en zijn talrijke nakomelingen hun oprechte deelneming aangeboden. Voordracht in de Kerk door Mieke Truyaert.

Chr. Nekkebroeck