Met droefheid hebben wij het overlijden vernomen (Vilamoura-Portugal, 1 oktober 2017) van onze oud secretaris Michel Merckx, aan een hartaanval. Michel was begin jaren ’90 een vijftal jaar secretaris van de WTC, onder het voorzitterschap van Henri Steenhouwer, zijn boezemvriend.

Michel (68) werd als tweeling geboren met zijn zus Micheline op 23 mei 1949 met ook als sterrenbeeld “tweelingen”.
Hij groeide op in Sint-Stevens- Woluwe en terwijl zijn broer koerste ging Michel studeren. Voor zijn studies als apotheker belandde hij onder meer in De Hoek, aan de VUB op de Bierenberg/Paardenstraat. Michel ging dan ook regelmatig een pintje drinken in het WTC clublokaal Oprode naast het kerkje van De Hoek en maakte dan kennis met enkele wielertoeristen.
Na zijn studies en legerdienst, Michel was reserveofficier met de graad van Majoor, kwam hij zich vestigen in 1977 als apotheker bij Multipharma in het centrum van Rode, waar hij meer dan dertig jaar lang zijn zaak uitbaatte.
Michel ging met pensioen in 2009 en keerde terug naar zijn “jeugd” dorp Woluwe. Sindsdien had hij meer tijd voor zijn passie, het wielrennen, en hij steunde zijn broer bij het organiseren van verschillende wedstrijden oa. In Qatar, Oman, en hij was ook chauffeur tijdens wielerwedstrijden zoals de Eneco Tour. Michel zal in onze herinnering blijven voortleven als een sympathieke en joviale man, met veel humor. Aan zijn partner Carmen, zijn twee kinderen Nicolas en Vanessa, zijn broer Eddy en zijn zus Micheline, bieden wij onze innige deelneming aan. Het zal voor onze nationale held Eddy een zware beproeving zijn want de twee broers waren zeer “close”. De uitvaart had plaats op 13 oktober 2017, talrijke vedetten uit het wieler en het voetbalmilieu namen deel aan de plechtigheid.