Rouwbrief : RK-Emmanuel-Dewit

Met verbazing hebben wij het overlijden vernomen van Manu Dewit, slechts 50 jaar oud, een drama…

Gisteren, zondag 5 september 2021, vertrok groep III in het gezelschap van enkele leden van groep II voor hun fietstocht richting Henegouwen. Het weer was prachtig en iedereen was enthousiast om na deze verschrikkelijke zomer terug eens te genieten. Manu fietste in het gezelschap van twee anderen achteraan de groep, er was een lichte afscheiding met de kop van de groep. Het gat werd dichtgereden en na enkele kilometers kwamen we tot de vaststelling dat Manu er niet meer bij was. Niemand maakte zich zorgen, Manu was een goed getrainde wielertoerist. In de open vlakte boven Nijvel richting Manage was niemand meer te bespeuren. De fietstocht werd zoals gewoonlijk afgesloten tussen pot en pint bij de Jamme. Na een tijdje begon de ongerustheid door te dringen, ook bij zijn zoon Mats: “Waar blijft papa?”

Pas na de middag vernamen we  het verschrikkelijke nieuws. Manu had ons verlaten…

Manu, vader van drie, was al enkele jaren bestuurder van de WTC, was secretaris, penningmeester, en vooral webmaster. Een goedlachse kerel, altijd een vriendelijk woordje met wat humor. Hij vertelde onlangs nog dat het stilaan mocht gedaan zijn met het aantal overlijdens in de club…

Wij betuigen onze innige deelneming aan zijn ouders en vriendin Marina. Wij leven ook mee met zijn kinderen Fien en Joppe en in het bijzonder met Mats die zeer gehecht was aan zijn papa.

Manu, bedankt voor de gezellige uren die we met jou mochten delen, je zult in ons hart blijven verder leven. Je was een goed mens.