Louis Jans, Janske pour les amis, overleden op 8/01/2020 op 84 jarige leeftijd

Beste Louis,

Je echtgenote Lily heeft je instructies goed opgevolgd: geen vrienden of kennissen lastig vallen met je overlijden. Het is dus via via dat ik je heengaan op 8 januari 2020 heb vernomen..

Met spijt in het hart, ik ken je al zovele jaren en je warme uitbundige lach zullen we voor altijd missen.

Je was erbij van in het begin, en ook enkele jaren baankapitein van groep 2. Toen ik je eind vorig jaar ging bezoeken had je nog bijkomende nier problemen en moest je dialyse ondergaan. Dat was een stap te ver voor jou gezien je gezegende leeftijd. Je wenste op een volwaardige manier heen te gaan, zoals je zei “zonder veel tralala…”

Louis was bakker-patissier van beroep en werkte destijds bij de GB van Waterloo waar hij verantwoordelijk was voor de afdeling bakkerij. Een harde werker die steeds paraat stond om ook een handje toe te steken bij de vele activiteiten van de WTC. In zijn jeugd was hij nog renner geweest en kon een aardig stukje fietsen. Met zijn vrienden Louis de Rycke, Pol Vankeerberghen, Norbert Hyndrickx, Jean Servais nam hij ook tijdens zijn WTC carrière deel aan grote brevetten.

Door hart problemen was Louis de jongste jaren niet meer in staat om nog mee te fietsen bij zijn groep (5) , met zijn vrienden Wilfried Deyaert, Staf Volders met wie hij nog frequent contact had. Sindsdien reed hij nog van tijd tot tijd enkele kms vlak langs het kanaal.

Louis werd gecremeerd in intieme kring, de Voorzitter het bestuur en de leden betuigen hun medeleven aan zijn echtgenote Lily, zijn zoon Didier en zijn kleinkinderen.

Chr. Nekkebroeck