“Maneke” is niet meer…
Wij hebben het overlijden vernomen van Julien Sergeys.
Julien was DE oprichter en stichter van de wielertoeristen van de Hoek in 1973, samen met zijn vriend Henri Steenhouwer “Stella” die voorzitter werd. Julien werd en bleef secretaris tot 1980. Door zijn initiatieven en beslissingen werd de basis van de WTC gelegd. Het was ook de periode van de opmars van het wielertoerisme in Vlaanderen.
In het beroepsleven was hij Politieagent in Rode, een beroep dat hij tot zijn pensioen uitoefende. Veel boetes heeft hij niet uitgeschreven, met een kwade blik wees hij op je fouten, het was voldoende, vele dorpsgenoten waren onder de indruk.
In de omgang en uiteraard bij pot en pint was hij een zeer toffe kerel, niet op zijn tong gevallen en kon moeiteloos “oneliners” uit zijn mouw schudden.
Het leven heeft hem niet gespaard van enkele zware tegenslagen die hij blijkbaar niet te boven kwam.
Julien verbleef de laatste jaren van zijn leven in het rusthuis de Groene Linde waar hij ook overleed.
De laatste keer dat ik hem ontmoette vroeg ik hem of hij mij nog herkende. Zijn antwoord was: “neen, maar ik denk wel dat je veel op café zit…”
Dergelijke opmerking had ik van Julien verwacht, zo zal hij in mijn memorie blijven verder leven. Van de stichtende WTC leden blijven enkel Pol Vankeerberghen en Willy Azare nog over….
Aan zijn zoon Alain en de ganse familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

Christian N

Julien als sportbestuurder bij een uitstap naar het Zwarte woud in 2004

Tot op hogere leeftijd bleef Julien zijn fietstochtjes maken met de club

 

2003: ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de club. Behalve van Julien moesten we de voorbije jaren ook al afscheid nemen van Michel Corridor, Norbert Hindrijckx, Henri ‘Stella’ Steenhouwer en ‘Belleke’, de vrouw van Fons Vandergucht ‘Fons Krol’ peter van onze club sinds de beginjaren.