Jan, gewezen clublid van de WTC is vrijdag 25 september 2020 overleden.
Jan was gehuwd met Mimi Vanopberghen, vader van twee, en vijfmaal grootvader. Zijn dochter Sigrid is de partner van Bruno Stoffels, gemeenteraadslid NV-A en gewezen uitbater van de Vissers in Alsemberg.
Jan fietste destijds sporadisch met de WTC maar was meermaals begeleider bij de grote brevetten zoals Milaan-San Remo, de ronde van Tenerife en ook een hulpje bij tal van onze organisaties zoals de Gordel …
Zijn neef, naamgenoot en leraar in het Sint-Victorinstituut fietste wel meer kilometers met onze club. Er was trouwens meer dan één De Gelas lid van de WTC, remember Susse (oud Anderlecht speler), Nante de beenhouwer, één voor één sportieve gasten….
In het beroepsleven was Jan financieel directeur bij Novarode en ook gemeenteraadslid onder het Burgemeesterschap van mevr. Algoet. In die tijd konden wij voor alles en nog wat beroep doen op het Gemeentebestuur.
Jan was een hevig Anderlecht supporter en speelde ooit in de Rhodienne rond de ‘60thies, één van de mooiste momenten uit zijn leven verklaarde hij nog niet zo lang geleden.
In het verenigingsleven in Rode was hij niet weg te denken, secretaris en werkende kracht van de Jaskesclub, de populaire Kinderspelen, het Kinderuur, en de Boskanters die met Jean Paul Degreef (en Jan) op korte tijd twee medewerkers verliest…
De jongste jaren hield Jan, als voetballiefhebber, zich bezig met een “lokale” pronostiek (cijferen was zijn dada) waar o.a. enkele WTC’ers aan deel namen. Hij beschikte ook over een zeer uitgebreide “stamboom” gegevensbank van de Rodenaren die bijna dagelijks werd geüpdatet.
Door de Corona werd Jan in intieme kring begraven.
Het Bestuur en de leden betuigen hun medeleven aan de familie.

Milaan – San Remo 1979 – Jan (in blauwe shirt) als begeleider naast de volgwagen