Augustus 2009

(Christian Nekkebroeck)
Ik herinner mij nog altijd onze eerste kennismaking. Hubert kwam met zijn vriend Hugo Paesmans voor het eerst met de Hoek meefietsen in de early’80.
Omdat ze (beide) afkomstig waren van Lot kreeg Hubert spoedig de bijnaam van “Berre van Lot”.
Ardens Brevet was onze eerste tocht. Berre werd vlug opgemerkt door zijn sportiviteit. Ik bewonderde zijn kracht en hij gaf de strijd nooit op, kortom, een sterke jongen. Hij was nu de 60 voorbij en fietste nog altijd mee in de A kern.
Hij bleef nochtans bescheiden over zijn mogelijkheden. In mijn herinnering zal hij altijd een grappige kerel blijven die met gemak oneliners uit zijn mouw schudde. Eens je vriend, was hij oprecht. Ik en nog vele anderen zullen hem missen, een toffe kerel . Gelukkig met eenvoudige zaken.
Voorbije zaterdag in Fantasia was het de laatste keer dat ik over zijn kale knikker wreef. Moest ik hem toen gezegd hebben dat hij ooit de eerste bladzijde van de krant zou halen, zou hij ongetwijfeld gelachen hebben… in zijn zwarte Tshirt, hij zwaaide nog even saluut, verdween hij in de nacht en voor altijd… het ga je goed maat!

Berre in betere tijden tussen liliane en chantal