Op 20 augustus 2020 overleed Albert Vandervelden, weduwnaar van Lucienne Tordeur (voor de vrienden was het De Jakke en Tante Chen).
Berre, geboren op 31 januari 1936, was het tweede kind van het populaire echtpaar Fernand en Adèle eigenaars/uitbaters van Café de Zwaan aan de voet van de Alsemberg waar hij opgroeide.
Op een tussenverdiep van de Zwaan was er een feestzaal, die ook dienst deed als cinema en voor optredens van toneelgroepen. Berre was “de” technicus voor het afspelen van de filmen, toen op grote bobijnen, de filmen scheurden regelmatig, moest Berre de film terug plakken met tape. Afhankelijk van het aantal onderbrekingen was er een “boe” geroep tijdens de voorstelling! Nu een leuke herinnering want de audiëntie deed misnoegd om Berre wat te laten stressen…
Later werd de Zwaan omgebouwd tot Dancing, met rechtover de Vissers, was Alsemberg toen de “place to be” in uitgangsleven waaraan Berre en Lucienne zeer actief deelnamen. Hij was een levensgenieter, dronk graag een pintje met zijn vrienden en was (volgens de dames) een zeer goed danser.
Hij was vele jaren lid van de WTC de Hoek en begon, na een passage in de keukenmeubilair, een fietsenwinkel in de Rodestraat in de jaren ´80 tot aan zijn pensioen. Hij verhuisde naar Lembeek, wat wij niet begrepen want hij had een verhouding met zijn geboorte dorp.
Berre kon een aardig stukje fietsen waarschijnlijk omdat hij toen ook nog regelmatig deelnam aan veteranen wedstrijden. Hij zal in onze herinnering blijven verder leven als een sympathieke en toffe kerel.
Bedankt Berre voor de leuke en onvergetelijke momenten die wij samen mochten beleven.