Fotoalbum

Op 15 augustus 2009 waren er weer groepsuitstappen.
Bij groep 1 had Rob Geeraerts een toerke in petto,
bij groep 2 stond de kanarieberg op het menu,
groep 3 trok naar het Hof van Oranje voor lekkere mosselen,
groep 4 ging naar Tildonk
en bij groep 5 was het een hoogdag voor Louis de visboer met zijn harem.

Verslag Groep 2 (Christian Nekkebroeck)

Ik was pas aan het artikeltje van 15/08 van onze (groep 2) uitstap begonnen toen ik het trieste nieuws over onze Berre ontving. Nu ik (slechts een week later) mijn artikeltje aanvul lijkt mij de uitstap al zo lang voorbij.
Zaterdag 15/08, prachtig weer, blauwe hemel maar toch een beetje wind. Zestien man hadden zich aangemeld om deel te nemen aan de tocht uitgestippeld door Manu Dewit.
Bram,Christian,Dirk,Dizze,Eddy,Eric,Gust, Luc,Manu,Marc, Michel,Piet,René,Roger, Schipper en Wim.
De tocht ging tot in de nabijheid van Ronse, de heenrit was op Vlaams grondgebied de terugrit op Waals grondgebied. In Denderwindeke had de GPS van Manu er genoeg van, hij wou terug naar huis.
Hugo zette de groep terug op het goede spoor tot ongenoegen van de wispelturige GPS.
Het was leuk om de streek van de Ronde van Vlaanderen terug eens te verkennen. Het was vanaf Brakel dat het zwaardere werk begon. Eens het welbekende rondpunt in Brakel (met midden op het kruispunt de grote cilinder met honderden fietsen) voorbij ging het bergop richting Ronse. Het is niet zo’n steile berg, maar hij duurt kms lang en met wind tegen! Manu reed de ganse beklimming op kop, er waren niet zoveel kandidaten om over te nemen. Eens boven ging het bergaf, niet zo lang want we moesten rechts draaien naar de Kanarieberg. Daar nam ik zelf vrij vroeg de leiding. Ik voelde de warme adem in mijn nek van Marc, Bram, Wim, Roger..Ik bleef wat op reserve rijden want ik verwachte een uitval van Michel en dan moet je voorbereid zijn! Maar Michel kwam niet opdagen.
De Kanarie berg was al bij al nog niet zo zwaar, afgezien van en knik halverwege de berg van toch een 10%. Eens boven nam Piet afscheid, hij ging richting Waregem bij zijn moeder. Wij draaiden oostwaarts naar Lahamaide en Lessines. In Lahamaide was een eetstop voorzien in Café Restaurant La Forge. Hoewel Manu 16 spaghettis goed op voorhand bestelde moesten wij toch nog een uurtje geduld hebben. In afwachting dronk iedereen Ice Thee of Cola. Alleen Dizzy was niet bang om bier te drinken. We hadden nog maar pas het restaurant verlaten of de velg van Hugo liet het afweten. De bijkomende ballast van de spaghetti ? er zat niets anders op dan een goede ziel te vinden om Hugo naar huis te voeren. Bram schoot onmiddellijk in gang. Er was ongetwijfeld iemand van zijn uitgebreid netwerk die Hugo zou afhalen. Het slachtoffer was niemand minder dan ex-prof Lucien Zelck. Het telefonisch contact was zonder meer briljant. Bram had wat last om Lahamaide uit te spreken en als Lucien vroeg hoe Hugo er uitzag was het antwoord: een kleine dikke in ’t oranje. Iedereen lag plat… De terugtocht gebeurde verder zonder veel incidenten. Het was stikheet als wij nog een pintje gingen drinken in Bellingen/Bogaarden. In Huizingen reden wij groep 4 voorbij olv Louis de Visboer. Louis was heel fier met al de meiskes in zijn wiel. Na een laatste bierpauze bij Jamme in de “Voetbal” ging iedereen zich opmaken voor het avondfeest in Fantasia. Het was een leuke dag…

Christian

Fiets-GPS (Manu Dewit)

Ik liep al een goede 2 jaar met het idee van een fiets-gps te kopen. Ik wou toeren kunnen uitstippelen en ook toeren opnemen van anciens in de club die goed hun weg kunnen. Begin juli had ik er dan eentje, de GPSMap 60CSX van Garmin. Uiteindelijk een handig ding maar ik moet toegeven dat ik het nog wat gewoon moet worden.

Begin augustus stippelde ik een toerke uit naar Ronse.
Het vergt al snel wat uren voorbereiding. Eerst op de pc, dan met de wagen gaan verkennen en ook nog een eetplaats vinden. Bij de heenreis deed de gps wat raar doordat ik fout afsloeg (hij tracht dan te corrigeren) maar in de namiddag loodste het ding me perfect langs mijn vooropgestelde route. Ik had 140 Km voorspeld en jawel, het waren er ook juist 140.

Manu

 

het hoogte-profiel van de heenreis (Rode-Lahamaide)